Speotimiş organizează un nou curs de iniţiere în speologie

Introdusă la 9 Martie 2008

Curs  de speologie

Primăvara pare să biruie încet-încet temperaturile scăzute dând deja vegetaţiei tonul trezirii din amorţeală aducând în acelaşi timp şi un nou curs de iniţiere în speologie. În această primăvară Asociaţia Speologică Speotimiş numără bobocii (în ale speologiei) şi lansează, ca în fiecare an, o nouă invitaţie de participare la Cursul de iniţiere în speologie.

Cursul este dedicat tuturor celor care vor sa afle mai multe despre lumea puţin cunoscută a peşterilor, despre tehnici şi echipamente necesare pentru parcurgerea peşterilor orizontale şi verticale deopotrivă. Partea teoretică va cuprinde noţiuni introductive despre exocarst, endocarst, hidrologie carstică, elemente de cartografie şi biospeologie. Pentru că teoria are valoare doar când este pusă în practică, se vor organiza ieşiri pe teren, explorări de suprafaţă în zone deloc sau prea puţin umblate, unde participanţii vor avea şansa de a descoperi peşteri neexplorate până acum, de a realiza, folosind cunoştiinţele teoretice, harta unei peşteri, dar şi vizitarea de peşteri verticale folosind tehnica speologiei alpine (TSA).

Înscrierile vor avea loc în data de 18 martie 2008, între orele 16-20 la parterul Facultăţii de Construcţii, strada Traian Lalescu nr. 2a. Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta prin e-mail la adresa contact@speotimis.ro sau folosind formularul de contact sau la numerele de telefon : 0724437085, 0721525705, 0744827415.

Vă aşteptăm cu drag!

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie