Cum a fost la Intalnirea speologilor din banat

Introdusă la 2 Decembrie 2007

Intalnirea speologilor din BanatÎntâlnirea anuală a speologilor din Banat de anul acesta a avut loc la Teatrul Mihai Eminescu din Oraviţa unde s-au strans reprezentati ai asociatiilor speologice bănăţene : Speocaraş Oraviţa, Exploratorii Reşiţa, Prusik Timişoara, Speotimiş Timişoara şi Speleoteam Timişoara.

Cei de la Prusik şi Speocaraş au expus o serie de fotografii din peşteri, iar colegii de la Speleoteam o recartare a Avenului Albastru din bazinul Buhui.

Seara s-a bucurat de diverse proiecţii foto sau video. Astfel Radu Puşcaş, din partea A.S. Prusik, a prezentat un slideshow cu poze din cadrul expediţiei din Serbia împărtăşindu-ne impresii din aceasta experienta. Din partea A.S. Speotimiş a fost prezentat un film realizat cu ocazia concertului simfonic din Peştera Româneşti ediţia 2007.  Organizatorii întâlnirii, Speocaraş, au prezentat un slideshow cu imagini din ture, iar Iosif Morac de la A.S. Exploratorii a prezentat broşuri despre vegetaţia chasmophitică de pe versanţi stâncoşi din Parcul Naţional Semenic Cheile Caraşului.

Seara s-a continuat cu o masă gustuoasă şi cu discuţii interactive privind activitatea fiecărui club din anul ce tocmai se apropie de sfârşit, dar şi discuţii generale legate de speologia bănăţeană. Fiind prezente mai multe generaţii de speologi, s-au schimbat idei, opinii şi informatii cât mai interesante din diferite puncte de vedere.

Sperăm să ne revedem cu bine la anul şi, de ce nu, în număr mai mare.

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie