Al 15-lea Congres Internaţional de Speologie

Introdusă la 4 Noiembrie 2007

Sigla Congresului International de Speologie 2009Societatea Naţională de Speologie a Statelor Unite ale Americii invită speologii din toată lumea să participe la cel de-al 15-a Congres Internaţional de Speologie, un eveniment aflat sub patronajul Uniunii Internaţionale de Speologie şi care are loc o dată la 4 ani. Congresul este menit să promoveze excelenţa în discipline speologice ca geologia, biologia, arheologia, paleotologia, managementul peşterilorşi, desigur, explorarea care pune bazele celorlalte discipline.

Congresul va avea loc în Kerrville, Texas, SUA pe perioada 19.07.2009 - 26,07.2009.

Tema congresului din 2009 va este "Karst Horizons" (Orizonturi Carstice), un orizont al acestei reuniuni fiind îndepărtarea distanţei dintre oamenii de ştiinţă - speologi tradiţionali şi speologii amatori care au mai puţine cunoştiinţe speologice pentru că fiecare din cele două părţi are multe de oferit.

Se doreşte ca această reuniune să nu fie una pur ştiinţifică. Ea va conţine, pe lângă partea ştiinţifică, şi o parte ne-ştiinţifică cuprinzând prezentări de filme, hărţi şi poze ale celor mai proaspete descoperiri, o "Spele Olimpiadă" pentru a testa abilităţile atletice şi tehnicile speologice, petreceri şi multe altele.

Condiţiie de desfăşurare a congresului sunt excelente, ne asigură organizatorii. Universitatea Schreiner pune la dispoziţie săli utilate cu echipament modern, aer condiţionat şi locuri de cazare ieftine pentru participanţi în capusul universităţii. Camparea la corturi va fi de asemenea posibilă, iar pentru doritori, în zonă se găsesc multe pesibilităţi de cazare (2-5 stele) dintre care unele vor oferi reduceri pentru participanţii la congres.

Organizatorii preconizează o participare de aproximativ 2000 de oameni din peste 50 de ţări, cu o astfel de participare fiind cel mai mare congres de până acum. 

Prima circulară referitoare la congres este disponibilă pe site-ul ICS împreună cu o broşură şi un film de prezentare.

Sursa : ICS 2009

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie