Explorări într-o peșteră activă de sub Ierusalim

Introdusă la 8 Iulie 2011

Explorări într-o peșteră activă de sub IerusalimCercetători din cadrul Universității Evreiești din Ierusalim au realizat o explorare inițială a ceea ce pare a fi o importantă și veche sursă de apă într-o peșteră descoperită în timpul săpăturilor pentru construirea unei noi gări la intrarea în Ierusalim.

Au  participat membri ai echipei pentru studiul peșterilor din cadrul universității, conduși de Prof. Amos Frumkin. Peștera a fost descoperită în apropiere de baza unui puț adânc de serviciu săpat pentru tunelul ce va duce în noua stație. Peștera nu a fost încă explorată în întregime.

Galeria peșterii este îngusră și cu o înălțime de câteva zeci de metrii, formând un canion subteran. Un curs subteran străbate galeria curgând spre sud-est. La o distanță de aproximativ 200 meteri de puțul de serviciu se află o serie de cascade. Cercetătorii speră că realizarea unor teste de calitate asupra apei din peșteră va oferi informații utile despre poluarea potențială a resurselor subterane de apă în zona Ierusalimului.

Sursa : Science Daily

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie