Expediția Haitises 2010

Introdusă la 27 Ianuarie 2010

Parcul National HaitisesÎn data de 7 februarie 2010 va porni la drum Expediția Haitises 2010, expediție ce va avea ca țintă studiul circulației subterane în Parcul Națonal de los Haitises din Republica Dominicană. Pe parcursul celor 18 zile ale expediției cei 11 participanți vor analiza, din punct de vedere hidrochimic și microbiologic, apele subterane ce parcurg zona de mangrove din parc.

Expediția va primi sprijinul grupului de Speologie din Santo Domingo, sub conducerea lui Domingo Abreu. În plus conducerea parcului Haitises va oferi tot sprijinul necesar pentru buna desfășurare a expediției.

Expediția ce va porni din Bilbao  va fi formată din membri ai Societății de Științe Speologice Alfonso Antxia și tehnicieni ai guvernului Basc. În mare parte organizarea expediției a fost condusă şi coordonată de Jabier Les, specialist în fotografia subterană care a vizitat zona în anul 2004.

De la Granada se va deplasa Dr. Antonio Gonzalez geolog al IGME şi speolog. Din Sevilia se vor alătura Nerea Olid, speolog şi geograf şi Robert Foster, speolog cu o vastă experienţă în fotografia şi explorările subterane.

Sursa : Andalucia Explora

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie