Curs de iniţiere în speologie 2009

Introdusă la 2 Martie 2009

Curs de initiere in speologie 2009Ca în fiecare an, Asociaţia Speologică speotimiş Organizează un nou curs de iniţiere în speologie. Cursul este destinat pesroanelor de orice vârstă pasionate fie de natură sau munte în general fie de peşteri în mod particular.

Cursul se va desfăşura în perioada 9.03.2009 - 5.04.2009. Înscrierile se fac în data de 9 martie 2009 între orele 14:00 - 19:00 în holul Facultăţii de Construcţii, Str. Traian Lalescu, nr. 2A. (se pot face şi înscrieri ulterioare în caz că nu puteţi ajunge în această dată).

Se vor prezenta aspecte legate de peşteri, geneza lor şi a formaţiunilor pe care le adăpostesc, părţi tehnice despre parcurgerea peşterilor (inclusiv peşteri verticale prin utilizarea TSA - tehnica speologică alpină). Pentru că o parte importantă a speologiei este topografierea peşterilor, cursul va conţine şi informaţii referitoare la realizarea harţilor de peşteri.

Cum practica ajută la fixarea cunoştiinţelor teoretice, pe toată durata cursului, în week-end-uri se vor face ture pe teren.

Pentru orice informaţii ne puteţi adresa întrebări pe pagina de contact.

Vă aşteptăm !

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie