Pregătiri pentru concertul din Peştera Româneşti

Desfăşurată pe perioada 18 Octombrie 2007 - 21 Octombrie 2007

Joi, 18 octombrie, porneşte spre Peştera Româneşti primul grup de membri Speotimiş format din : Remus FILIP, Monica COZMA (Madre), Oscar MĂRGINEAN, Eliade BRĂDIŞTEANU şi Adi NEAGU (Brotăcel). Ei pleacă împreună cu o mare parte din cele ce trebuiau transportate : generatoare, cabluri, o parte din reflectoare, scaune, etc. şi încep să lucreze la instalaţia electrică. Vremea se prezintă mohorâtă şi acompaniază munca din peşteră cu o ploaie măruntă de toamnă.

Vineri, 19 octombrie, după-amiaza cum a terminat fiecare cu şcolile sau cu serviciul s-a plecat în grupuri mai mici sau mai mari în funcţie de maşină, înspre peşteră. însoţiţi bineînţeles de aceeaşi vreme mohorâtă. Astfel până seara trupa s-a completat cu : Adi COSMA, Cosmin COSMA (Padre), Alina LUPU, Alexandra MAZILU, Ştefan MURVAY, Mihai ROBĂNESCU, Dana ALEXA, Raluca VELEANU, Gabi GORON, Ioana POP împreună cu soţul Marius, Vlad MARCU, Simona HOMORODEAN, Ilie JORA, Adriana BUTUR, Cristi LAMBRIU cu prietena şi Mervin. După ce s-a înstalat fiecare s-a continuat lucrul la montarea reflectoarelor acum că au fost aduse şi restul reflectoarelor şi uneltele ce lipseau în prima zi. S-a lucrat până târziu în noapte cand obosiţi ne-am strâns în jurul focului ghemuiţi în scaune sau în sacii de dormit.

Sâmbăta, 20 octombrie, începe bine, vremea dând semne că ar vrea să se schimbe în bine. Se lucrează toată ziua pentru montarea reflectoarelor, amenajarea scenei, recondiţionarea balustradelor şi treptelor din apropierea peşterii, strângerea gunoaielor. Toată ziua a fost frumoasă, nu a mai plouat, ba dimpotrivă a fost şi puţin soare. Până seara au ajuns şi : Ovidiu CINCHEZĂ (Cincu), Ioana COTORA, Ştefan VINCE (Chinţu) Angela HUDEMA şi Marko KURUNCZI. Urmează ziua de duminică în care trebuiau aduse instrumentele şi făcute ultimele teste şi pregătiri.

Duminică, 21 octombrie, se arată încă de dimineaţă o zi urâtă. A plouat toată noaptea. În aşteptarea maşinilor cu instrumente primim un telefon de la domnul Ioan GÂRBONI, directorul Filarmonicii Banatul din Timişoara, prin care ne anunţă că va trebui să amânăm concertul. Maşinile cu intrumente nu pot urca din cauza drumului noroios. Dezamăgire mare şi pentru noi şi pentru cei care au bătut drumul până la Româneşti penru concert. Am putut doar sa îi invităm să viziteze peştera la lumina reflectoarelor montate pentru concert şi să încercăm să le oferim explicaţiile şi scuzele de rigoare.

Pentru a nu fii nevoiţi să strângem tot calabalâcul pentru a avea iaraşi de lucru în săptămâna următoare s-a decis ca totul să rămână pe loc împreună cu doi oameni pe post de "paznici". Paznicii voluntari au fost Raluca şi Mervin ce vor fi înlocuiţi la jumătatea săptămânii de alţii în funcţie de posibilităţi. Săptămâna aceasta echipa trimisă de Consiliul Judeţean va lucra la drum pentru ca astfel de probleme să fie evitate indiferent de starea vremii în data de 28 octombrie când a fost reprogramat concertul.

Citește și: