Avenul Galben

Desfăşurată pe perioada 6 Octombrie 2007 - 7 Octombrie 2007

Avenul Galben este situat în Platoul Brădet, în apropierea cantonului silvic Buza Lup. Avenul are aproximativ 40m denivelare cu posibilitate de continuare. Scopul acestei ture era forţarea punctului terminus. Au purces de sâmbăta spre locul faptei următorii : Mihai ROBĂNESCU (Mişa), Filip REMUS, Alina LUPU, Gabi GORON, Angela HUDEMA, Alexandra MAZILU, Ştefan MURVAY şi patrupedul canin Luca. Drumul nu a fost fără peripeţii. Pe drumul forestier ce duce la canton dubiţa în care mergeam a cam rămas fără tobă.

Ajunşi la canton întrebăm unde putem să ne instalăm şi primim invitaţia de a sta în canton. O parte din noi pornim în recunoaştere pentru că nu se mai făcuse nici o tură la Avenul Galben de câţiva ani şi nu se mai ştia locaţia exactă. Din dolină în dolină înaintam după indicaţiile primite de acasă în căutarea avenului. Prima descoperire nu a fost chiar cea aşteptată - Ştefan a găsit o peşteră mică. După încă cateva zeci de minute de căutări Mişa ( care era singurul dintre noi ce mai fusese la aven ) a identificat intrarea. Când am ajuns înapoi la canton deja se lăsa întunericul. Am decis să ne culcăm şi să intrăm în aven a doua zi.

Duminică, de dimineaţă, ajutaţi de câţiva muncitori de la exploatarea forestieră, ce ne-au transportat echipamentul cu TAF-ul, am ajuns cu toţii la intrarea în aven. Primul în aven este Mişa, urmat de Gabi, Ştefan şi Remus. Mişa şi Remus o coboară până la actualul terminus încercâd să-l forţeze în timp ce Ştefan şi Gabi vizitează sălile de la -30 ale avenului. Din păcate nu se reuşeşte depăşirea actualului terminus. Ştefan şi Gabi pornesc spre ieşie după care intră Alina ce vizitează avenul împreună cu Remus şi Mişa. Până să iasă toţi din aven Şefan şi Alexandra cartează peştera mică descoperită în ziua precedentă (4m denivelare, 11m dezvoltare). După ieşirea din aven, se strânge echipamentul şi se porneşte spre canton. Aici urmează un mic ospăţ şi pregătirea pentru drum. După ce ne luăm rămas bun şi mulţumim gazdei - Nea' Nelu - pornim spre casă.

Citește și: