Vizită în Avenul Albastru și Peștera Buhui sau Fotbal peșteresc

Desfăşurată pe perioada 18 Mai 2013 - 19 Mai 2013

Pe teren Echipa Speotimiș a susținut în weekendul 18-19 mai două meciuri importante in liga peșteritului românesc. Ambele întalniri s-au desfașurat pe terenul carstic de la Anina. S-au înregistrat două victorii. Un scor de 2 la 1 cu Avenul Albastru, și un rezultat de 1 la 0 în confruntarea cu Peștera Buhui. Rezultatele sunt bune și ne păstrează cu șanse reale în lupta pentrul titlul din Cupa Peșterilor.

Speotimiș – Avenul Albastru a fost un meci spectaculos din care echipa noastră a ieșit învingătoare, în ciuda multiplelor ocazii de gol ratate. Jocul formației noastre a lăsat de dorit la începutul primei reprize, care a durat de dimineața până seara! Echipa adversă a deschis scorul încă din primele minute, ținându-i apoi departe de poarta lor pe ai noștri cu un dribbling spectaculos și susținut. Ai noștri au aplicat o strategie de pressing continuu și au egalat ajutați de pasa salvatoare a lui Nea’ Nicu, șutând direct spre poarta adversă (abia spre seara când au gasit-o)! A urmat apoi mult așteptata pauză. Jocul a fost reluat a doua zi. Odihniți și pregătiți pentru o nouă repriză Speotimiș a înscris încă din primele ore și a dominat jumătatea adversă până la sfarșitul partidei.

InventarulPoarta de la Avenul Albastru
Mini TSA Traininig Echiparea

Partida Speotimiș – Peștera Buhui s-a desfașurat duminică după-amiază fără incidente majore soldându-se cu un rezultat favorabil echipei noastre.

Echipa Speotimiș a prezentat următorul unsprezece:

 1. Remus (atacant și căpitan de echipă)
 2. Adi (atacant )
 3. Tibi (mijlocaș)
 4. Raluca (mijlocaș)
 5. Emil (mijlocaș)
 6. Eliza (mijlocaș)
 7. Mihai (fundaș)
 8. Lore (fundaș)
 9. Amalia (fundaș)
 10. Luci (portar)
 11. Nea’ Nicu (fundaș aspirant la poziția de atacant!)

Intrarea in Pestera Buhui În tribune se demarcă dintre spectatori un braconier local. Intrăm în vorbă cu el ca să aflăm dacă știe unde este intrarea în aven. Nu cunoaște. Dar știe alte peșteri. Aprinde o țigară. Aflăm cum au venit băieții de la Timișoara și au stricat o poartă la o peșteră. Că au fost unii de la București pe-acolo cu bărci pneumatice. I-a văzut el cand le uscau pe mașini. Au mai trecut pe la Buhui și o studentă, de dincolo, cu un profesor de-al ei din Germania pentru că era apa foarte mică și că atunci se poate ajunge din peșteră la altă peșteră! Că odată pe an mai vin și niște pocăite, care numa' pocăite nu sunt. Important e că fac mâncare și când trece pe la ele primește și el una alta. Se declară mulțumit. O duce bine în perioada respectivă.

Aflăm și ce vânturi îl aduc în calea noastră. A plecat la păstrăv de dimineață. Păstrăv n-a gasit. S-a întors în schimb cu un rucsac plin de melci. E de părere că dacă francezii mănâncă poate și el. Știe cum să-i facă. Ne explică și nouă. Reținem că diferența dintre el și francezi este că ei pun melcii gătiți înapoi în cochilie! Ne mai spune că francezii ăștia mănâncă și un pateu gras de gâscă, care-i foarte scump, oho! "Pe la București găsești și costă nu știu cât o cutie, care e și foarte mică!" Țigara se termină și omul nostru părăsește stadionul fără prea mult interes pentru joc sau finalul acestuia!

Ama

Citește și: