BullFrog, Maserati și Peștera Ponicova

Desfăşurată pe perioada 8 Iunie 2014 - 8 Iunie 2014

EchipaCu prietenii din liga “Run for Fun”, în traducere liberă semi-maraton Hercules, 2014, al cărei lider promovează cu mândrie sloganul “De ce să alergi când poți să mergi!?” facem la întoarcerea spre casă un ocol pe la Dunăre și o vizită inopinată peșterii Ponicova.

Echipați “decât cu“ frontale și camere foto ale telefoanelor mobile de ultimă și penultimă generație mergem să profităm de ocazia oferită de traseul de revenire în urbe, stabilit ad-hoc cu ocazia zilei-bonus de la stat, Ziua de Rusalii, ca românul să poată fredona liniștit, alături de mici, grătare și bere imnul libertății înșelătoare cu refrenul “pe repeat” și la maxim “Ohhh mini-vacanță / Ohhh, weekend prelungit / Ce bine c-ai venit / Acum sunt fericit! / Pentru trei zile … ”. Și după?! Iar “târâș pe coate”! Până când…?! Oricând…

Perete concretionat in Pestera PonicovaDar să lăsăm prostiile și să vorbim de lucruri serioase. În acest sens, citând din reclamele media ne permitem să emitem următorul mesaj, de interes general: “Consumul excesiv de job, monotonie și realități artificiale pot dăuna grav sănătății… Pentru o viață sănătoasă consumați natură de cel puțin trei ori pe zi”. Natură și untură, a.k.a. “Finetti”! Pentru cei care nu înțeleg “despre ce este vorba în propoziție”, domnul președinte vă poate lămuri în acest sens.

Și atunci când vine vorba de natură vă-ncurajăm să fiți oportuniști! Da... Să nu ratați nici o ocazie, nici o promoție “2 în 1”, “3 în 1”… “fără număr”. Profitați la maxim, de la florile de tei până la păduri și de la ploaia de vară până la Dunăre, sau alte ape curgătoare, lacuri, mări, oceane, cascade. Dar de ce? Când poți să te limitezi la baia proprie sau să-ți clătești privirea cu apă de ștrand și implanturi topless. Doar că eu personal “Nu dau doi baaaani / Pe două țâțe bronzate” la piscină sau solar. “Părerea mea!”, că știu… o să ziceți voi “Gusturile nu se discută!”. Atunci să băgăm o cântare și să rămânem prieteni:


Ale strange apa“M-am săturat de cada mea de-acasă...
(Nu mai suport, pe cuvânt... nu mai suport... mi-e cald, nu...)
Faianța nu mai îmi zâmbește...
(Si ce vrei să fac? Ce pot să fac? Nu mai pot, nu mai pot...)
Aceeași apă cu clor curge la duș ...
Si parcă-mi spun că-s un cățel de pluș...
(Nu nu... nu ne mai intelegem, e clar, nu intelegi?...)
Și-atunci ies afară,
E vânt și este vară (Nu, plec... pa)
Și ceru-mi spune: " Fugi, că de nu o să plătești!"

Ah, da! Nu despre asta era vorba... Despre peșteră trebuia să vă spun... Dar nu! Mai bine mergeți și vedeți voi la fața locului, că-i frumos răcoare înăuntru, umbră deasă... mai o stalactită, mai un dom, mai o marmită, apă, pietre, natură vie, natură moartă, lejer de parcurs galeria principală... Asta dacă la intrare treceți de BullFrog și aveți grijă la colegul lui, de la celalalt capăt al galeriei, Maserati!

Au peșterit, Ama, Ale, Sk, Bebe

Bullfrog Maserati

Citește și: