Myotis myotis - Liliacul comun

Myotis myotisMyotis myotis - liliacul comun - este o specie a Europeană de liliac din familia Vespertilionidae. Ca membru al genului Myotis este relativ mare, cântărind până la 45 grame fiind unul din cei mai mari lilieci din Europa.

La fel ca rudele sale se hrăneşte cu diferite artropode. Tosuşi, spre deosebire de mulţi alţi liieci nu vânează în zbor folosindu-se de ecolocaţie. În schimb "culege" insectele de la sol, localizând prada în mod pasiv – ascultând zgomotele produse de creaturi. Myotis myotis foloseşte deci ecolocaţia doar pentru orientare spaţială, chiar dacă emite ultraunete când se apropie de pradă. Frecvenţa sunetelor produse de această specie pentru ecolocaţie se situează între 22 şi 86 kHz, având energie maximă înjur de 37 kHz şi o durată medie de 6.0 ms

Myotis myotis poate fi găsit în următoarele ţări: Albania, Andora, Anglia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Germania, Gibraltar, posibil în Grecia, Israel, Italia, Iordan, Lebanon, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia şi Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

Citește și:

Despre Speotimiș
Activitate
Multimedia
Resurse speologie